ilma/vesilämpöpumppu

Ilmalämpöpumput ovat aiemmin olleet perinteisesti sähkölämmittäjien ilo/apu. Jo jonkin aikaa markkinoilla on kuitenkin ollut ns. ilma/vesilämpöpumppuja, jotka voidaan kytkeä esimerkiksi vesilämmitteisiin lämmitysjärjestelmiin.

Ohessa muutama esimerkki tuotteesta:

  • EXOAIR -ilmavesilämpöpumppu, jota markkinoidaan lentävällä lauseella “ExoAirPolariksella -25°C asteen pakkasesta tehokkaasti +60°C vettä lämmitykseen tai käyttövedeksi”.
  • IVT:n Optima ilma/vesi-lämpöpumppu. Jokainen lämpöpumpun toimintaan käytetty kW palauttaa taloon lämpöä yli kolmen kW:n verran. Se vähentää lämmityskustannuksia yli puolella öljykattilaan, sähkökattilaan tai suorasähkölämmitykseen verrattuna.
  • Ultimatemarket myy tuotetta nimikkeellä Vesi-ilpo.

Olen ymmärtänyt, että lattilämmityksessä kierrätettävän veden lämpötila liikkuu jossain 30 asteen tienoilla? Nämä aparaatit sopisi siis myös mitä mainioimmin niihinkin eikä vaan pelkän käyttöveden lämmittämiseen – olettaen tietysti että laitteen teho riittää kulloinkin kyseessä olevaan mökkiin. Laskelmien mukaan COP arvo on 2,9-4,5 – kuulemma – kun ilmavesilämpöpumpusta otettaan ulos 35 asteen lämpöistä vettä ja jos ulkolämpötila pihalla on välillä -25 +20. Nolla-asteessa COP arvo EXOAIR -laitteella on – kuulemma – 3,8.

Saas nähdä koska noista aparaateista tulee oikein kunnon tehomyllyjä. Ultimatemarketilta löytyy juttu referenssiasiakkaasta Vaasassa, kandee lukaista. Anyway, se taitaa olla vain ajan kysymys kun öljylämmitys on liki historiaa…

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “ilma/vesilämpöpumppu

Kommentointi suljettu.