yksi syksy takana

Kentän käyttökokemuksia:

Kumirouhe sekottui hyvin nopeasti kivituhkan ja hiekan joukkoon ja pinnasta tuli pitävä, mutta joustava. Ensimmäisinä viikkoina muodostui helpolla uria, joten haravoin lähes päivittäin urat umpeen. (onneksi kenttä on pieni)

Ensimmäisiä kertoja ratsastaessa kenttä (22×40) tuntui todella pieneltä, kun viimeiset vuodet olin ratsastanut naapurin 60×30 m kentällä. Hyvin nopeasti kokoon tottui ja oppipa sitä taas tekemään 10 metrin voltinkin. Esteitäkin on hypätty, joskin silloin saa käyttää jonkin verran mielikuvitusta esteiden sijoitteluun. Kentällä on pääsääntöisesti 1-2 ratsukkoa kerrallaan, “pahimmillaan” neljä.

Kentän pieni koko ei kaduta/harmita kun kerran tontilla ei tilaa enempää ollut, mutta jos mahdollisuuksia olisi ollut, niin jokainen lisämetri toki auttaisi.

Kenttä on pääsääntöisesti ollut hyvä tai erittäin hyvä. Kenttää ei tarvitse lanata, mutta se äestetään n. kerran viikossa traktorilla. Tällä materiaalilla kun on taipumus tiivistyä. (Useamminkin olisi hyväksi, mutta kun ei ole omaa traktoria…)

Runsaiden sateiden jälkeen materiaali tiivistyy ehkä hieman liikaa ja vaatii äestämistä suhteellisen usein. Kuivana se pysyy kuohkeampana. Kuitenkin tiivistyessäänkin muovirouhe tuo joustavuutta eli kova kenttä ei ole.

Salaojat toimivat hyvin. Koko alkutalvi on ollut vesisadetta, pientä pakkasta, suojaa, vesisadetta. Kun pakkaskauden jälkeen alkaa sataa ja salaojat ovat vielä jäässä, jää vesi makaamaan lammikoiksi, muutoin salaojat pitävät kentän kuivana.

Materiaali pysyy tasaisena. Siis jäätyessäänkin kenttä on hyvin tasainen eli ainakin käyntityöskentelyä voi tehdä.

Jos ennen pakkasia on ollut kuivaa, kenttä pysyy jonkin verran pehmeänä ja irtonaisena pikkupakkasilla.

Materiaali on tiivistynyt yhden syksyn aikana jonkin verran, joten ensi keväänä lisätään rouhetta ja kenties kivituhkaa.

VALAISTUS: On erittäin hyvä ja riittävä. Valaisee samalla koko pihan eli jopa ylimitoitettu olisi ollut valaistus ehdotetulla neljällä tolpalla!

Kuivaa ajanjaksoa ei vielä ole ollut, eli jännityksellä odotamme kuinka paljon kenttä pölyää. Eniten kuitenkin pelottaa, tekeekö routa keväällä vaurioita kantavaan kerrokseen…

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)