lopputarkastus

Päivä muistiin. Eilen, keskiviikkona 19.12.2007, meillä suoritettiin kunnan rakennustarkastajan toimesta laajennusosan lopputarkastus. Hyväksytysti. Päivä on siis virallisesti laajennuksemme valmistumispäivä. Aloituskokoushan pidettiin 20.4.2006. Aikaa projektille meni siis liki päivälleen vuosi ja kahdeksan kuukautta.

Mutta hyvä, pysyttiin aiemmin syksyllä laaditussa aikataulussakin ihan kivasti kun virallinen käyttöönotto tapahtui ennen joulua. Tähän loppui kiire ja stressi aikataulujen suhteen – jatkossa nautitaan enemmän maisemista ja vapaa-ajasta. Ollaan tyytyväisiä, nautitaan joulusta.

Tämä nyt tehty lopputarkastus ei toki tarkoita sitä, että tämä blogi ja sen päivittely päättyisi tähän. Ehei. Hommia tai ainakin pientä iltapuhdetta riittää jatkossakin: Listaa, hyllyä, peiliä, kaappia, tapettia, maalia yms. pientä riittää jatkossakin asennettavaksi. Pientä pintaremppaa siis edelleen, mutta kuten todettua, kaikki rakennuksen ns. talotekniset yms. turva-asiat on nyt tehty ja toimivaksi todettu. Tilat kokonaisuudessaan siis asuttavia.

Tarkastuksen ainoa huomautus tuli lisättävästä palovaroittimesta, sellaista suositeltiin myös laajennuspuolen tiloihin vaikka meillä on jo kaksi varoitinta vanhalla puolella. No, pieni vaiva/kustannus, joten laitetaan.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

6 kommenttia kirjoitukseen “lopputarkastus

 1. jpr
  06.02.2008 klo 10:23

  Hei,

  On ollut kiinnostavaa lukea blogia ja seurata tarinaa, sillä meillä on suunnitelmissa pyöröhirsitalon laajennus hieman samaan tapaan kuin teillä mutta pelkkiä makuuhuoneita lisää… lapsia määrä näkyy lisääntyvän koko ajan ;)

  Paljon asiaa olet saanut kirjailtua joka auttanee meitäkin jatkossa.

  Hienoa :)

  Jarkko

 2. 06.02.2008 klo 11:00

  Kiitos kommentista,

  Hirsitalon laajentaminen on tosiaan mielenkiintoinen ja “vähän” erilainen kokemus kuin “normaalin runkotalon” laajentaminen. Pitää huomioida painumat yms.

  Mutta kyllä se siitä ja lopussa kiitos seisoo. ;)

 3. Pingback: KHH:n kattolistat

Kommentointi suljettu.