lämpöä talteen kylmästä

Tee Itse -lehti [joka näilläkin sivuilla itseään mainostaa] kirjoitti tuoreessa numerossaan artikkelin verran ilmalämpöpumpun hienouksista. Lehden kirjoituksessa on ihan hyvin kuvattu ilmalämpöpumpun toimintaa, joten jos joku ihmettelee, että miten ko. aparaatti toimii niin juttu kannattanee lukaista. Niin ja kerrotaan kirjoituksessa myös miten laitteen asennus pääpiirteittäin menee.

Ilmalämpöpumppuihmisille artikkeli on lupauksia antava:

    Kaksi aikuista ja kaksi lasta asuu 150 m2:n talossa, jossa sähköä käytetään ilman ja käyttöveden lämmitykseen. Ilmalämpöpumppu asennuksineen maksaa 1 500 €. Pumppu lämmittää talon 40%:sesti, vesi lämmitetään edelleen sähköllä. Säästöä syntyy nopeasti lähes 500 euroa/vuosi.

Eivät sentään sorru Tee Itse -lehdessä siihen mihin suurin osa ilmalämpöpumppumyyjistä – eli eivät lupaa 30-50% säästöjä nykyisestä sähkölaskusta vaan nimenomaan lupaavat säästöä talon lämmmityskuluihin.

Ota lämpö talteen kylmästä -artikkeli, pdf-formaatti, koko 621 kb.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)