puukkosaha, mitä mainioin

Puukkosaha – aivan loistava työkalu. Pisteet keksijälle.

Meillä sattui puolin ja toisin pieniä “mittausvirhearvioita” tuolla laatoitusosastolla. Osa pesuhuoneen, kodinhoitohuoneen ja wc:n katon lisäkoolauksista oli tehty aavistuksen liian pitkiksi ja niinpä nyt seinälaatoituksen jälkeen laattojen ja kattokoolauksen väliin ei jäänyt sitä määrättyä ns. painuntavaraa. Ja tämähän olisi tietysti tarkoittanut sitä, että kun tämä hirsitalo tästä vielä painuu niin olisi ollut vain ajan kysymys kun ylimmät seinälaatat olisi paineen alla murtuneet/hajonneet.

Alkuun homma näytti haasteelliselta [osin jopa epätoivoiselta], kunnes keksin, että puukkosahalla homma saattaisi olla jotenkuten tehtävissä. Oikein osui arvio – puukkosahalla homma, totta tosiaan, saadaan korjattua suhteellisen kevyesti. Iso kiitos vermeen lainasta naapurin Jannelle. [joka todennäköisesti kommentoi tätäkin entryä taas la-yön pikkutunteina pikku-pikku-maistissa ;]

Kuvassa takimmaisin kattokoolaus jo lyhennetty ja edessä kaksi vielä lyhennystä odottavaa. Ehkä tuosta kuvasta saa “käsityksen” mistä tässä siis oli kyse. Lyhennyksen jälkeen laattaseinälle jää painuntavaraa sellaiset viitisen senttiä – pitäisi riittää kun talo tässä jo reilu vuoden verran painunut. Klikkaamalla kuvaa muuten näet kuvan suurempana.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)