ekoteko

Tein tänään varsinaisen vihreän teon. Vaihdoin meidän sähköntoimittajaa ja valitsin uudeksi sähköksemme Luonto-Ilonaa. Ehkä tällä teolla luonto on taas vähän elävämpi.

    LUONTO-ILONA on puhdas ja kilpailukykyinen vaihtoehto luonnonystävälle. LUONTO-ILONA-sähköä tuotetaan uudistuvalla tuulivoimalla Kotkan Energia Oy:n Mussalon tuulipuistossa ja Hovinsaaren biovoimalaitoksella käyttäen polttoaineena puuta eri muodoissaan: hakkeena, metsähakkeena, kuorena, puruna ja murskattuna puujätteenä. Puun poltto on hiilidioksidipäästöjen kannalta neutraalia, koska kasvava puu sitoo vastaavasti hiilidioksidia.

Energiamarkkinaviraston hintavertailussa kärkipäässä oli Nord Pooliin pörssihintaperusteiset sähkötuotteet. Luonto-Ilona ei häviä kauheasti – toki (meidän) vuotuisessa kulutuksessa Luonto-Ilona on liki 200 euroa kalliimpaa vuositasolla kuin nyt halpaa pörssisähköä tarjoavat tuoteet. Mutta, me mennään nyt näillä – toistaiseksi – ja seurataan sähkön hintojen heilahteluja [tuulessa].

Btw. Pörssisähkön hinta on tällä hetkellä erittäin alhaalla ja hyvinkin edullinen verrattaessa esim. yleisimpiin määräaikaisiin sähkösopimushintoihin. Tiesitkö muuten, että Suomessa käytetystä sähköstä vain vaivaiset 0,2 prosenttia on tuulivoimaa!

Loppuun piristykseksi – Kutista sähkölaskuasi viisailla valinnoilla!

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)