tärisee

Ratsastuskentän “täryttäminen” ei kuulosta ehkä aluksi pahalta, mutta kun asia muuttuu realiteeteksi niin sitten ajatellaankin asiaa ihan toisin… Meillä tod.näk. tärisee koko viikonlopun aina koneen palautukseen asti ma-aamuun…

900 neliötä täryttäen pienellä vermeellä ei tapahdu ihan äkkiä. Vuokrattiin Ramirentiltä isoin pieni tärytin – tarkoittaen siis isoin sellainen, jonka jotenkuten kahteen pekkaan nostaa peräkärrystä maankamaralle ja päinvastoin. Kenttää on ajettu nyt traktorilla ristiin rastiin, joten painumaa tms. ei täryttimellä enää saada, mutta kentän rakennuspäällikkö haluaa täryttää soran tiiviiksi, jottei sorasta nouse niitä isompia kiviä sitten joskus pintaan (eihän tuo sora kyllä edes isoa enää tuossa kerroksessa ole, taitaa olla 0-16).

Pikaisesti yritin laskeskella, että kentän täryttämiseen tuolla pinta-alalla ja tuolla koneella menee noin 10-13 tuntia, mutta sen näkee sitten miten paljon menee arviot metsään. Emäntä on nyt kolmatta tuntia kiertänyt kehää, mutta suunnatonta edistystä ei vielä ole havaittavissa. Palaamme kenties asiaan viikonloppuna kädet täristen

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)