meidän tilan traktori

Aina silloin tällöin tulee eteen tilanteita, että sitä kaipaisi meidän tilalle traktoria. Hevostallihommissa kun aina joskus on jotain pientä…

Tällä hetkellä kuitenkin meidän tilan ainoa kunnon traktori on nuoremman isännän Tonka, joka kestää kovempaakin käsittelyä [kuva vasemmalla] – Tonka kun on rautaa ja alumiinia…


ps. klikkaamalla kuvaa näet kuvan suurempana

Ominaisuuksiltaan muuten tämä 70-luvulta peräisin ja jo toisessa polvessa ajossa oleva Tonka -traktori vetää vertoja nykypäivän uusille hienouksille. Löytyy mm. kääntyvää etupyörää (jota ohjataan tietysti traktorin ratilla), säädettävää etukauhaa ja takana luonnollisesti useammalla vivulla ohjailtava / säädettävä kaivuukauha. Traktori onkin tilalle sen verran arvokas, että isäntä pääsee rattiin vain harvoin ja tarkkaan valittuina hetkinä.

Alkaa nuorempi isäntä muutenkin oleilla jo tontilla kuin maanomistaja [kuva oikealla]. Päivässä talsitaan isännän elkein useampaan otteeseen vaikka lippalakki vinossa ja kumisaappaat jalassa mittaillen tonttia ja tontin peltoja.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)