lantalan rautakauppatavara

Eilen posti (se perinteinen) toi laskun lantalaan tarvittavista rautakauppatavaroista. Tilaus tehtiin 12.5.2007 ja tavara tuli tontille 16.5.2007. Laskun postitusaikataulu on huomattavasti rakentajaa mukailevampi kuin esim. kattourakoissa. Pohjalaattaan oltiin muuten tilattu rautaverkkoa 200 silmällä, mutta huomasinpa vasta nyt, että toimitus sisälsikin verkkoa 150 silmällä.


Ja tietysti enemmän kun rautaa niin enemmän hintaa. No, sain nyt sovittua rautakaupan kanssa heidän pikku erheensä ja ollaan tyytyväisiä.

Periaatteessa nyt alkaa hahmottua myös lantalan raa-at materiaalikustannukset. Enää puuttuu pilarikengät, parrut pilareiksi ja valuun tarvittavat betonit. Niin ja maatyöt kaivurilla. Oman työn osuutta ei nyt kustannuksiin laskettu, mutta tallin emäntä pitää siitä tarkkaa kirjaa, joten kun ollaan valmiita on hauska katsoa mitä “paska-allas” maksoi ja montako tuntia urakka vapaa-ajasta lopulta söi.

Toistaiseksi ollaan vasta hajulla kuluista. Hajun mukaan luku on kuitenkin suurempi, mitä alkuun arvioimme?!? [niinpä tietenkin]

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)