top-14-remonttipäivät

Asiat pakkaa unohtumaan aika äkkiä ja aika aina kaunistaa kokemuksia.

Me ollaan tehty remonttia nyt jo niin kauan, että en edes kunnolla muista aikaa ennen tai ilman remonttia. Huoh. Huokaisin syvään ja yritin muistella kolmea íkimuistoisinta - ts. jälkeenpäin hymyssä suin muistettavaa – kokemusta. Tämä oli yllättävän vaikeaa, näitä muistojahan on paaaaaljon enemmän kuin kolme…

    1. Kaikista kauniista kokemuksista kyllä ykkönen – ei voi mitään. Weho-Puts asennus. Täällä kuopan pohjalla on edelleen jossain mun yhdet kumisaappaat kun upposin ja juutuin saveen eräänä synkkänä marraskuun, vuonna 2006, iltana. Minttu kirjoittaa harvemmin tuntojaan, mutta tuolloin intoutui kirjoittamaan tästä mukavasta kokemuksesta otsikolla hullun touhua. Minä kuulen edelleen silloin tällöin hymyssä suin minulle [joka olin kurakuopassa] kuopan pohjalle huudetun kysymyksen: “Eikö maalle muuttaminen ollutkin mukavaa?”2. Talousvesi ei ollut sitä mitä piti. Heti alkuun, syksyllä 2005, tehty talousvesitutkimus kertoi karua kieltä – ei kelpaa juomavedeksi, ei edes talousvedeksi. Tuolloin ahdisti, todella paljon, kun remontti senkun paisui, päivä päivältä.

    3. Oltiin hulluja ja tehtiin käsivoimin laajennuksen anturan alle tulevat soratyöt kesäviikonloppuna 2006. Soraa lapioitiin sellainen kuorma-autollinen ja kyllä se kropassa tuntui seuraavana päivänä.

    4. Yksi tuloksellisimmista päivistä oli sunnuntai 24.9.2006, jolloin muurasin kosteiden tilojen seinät. Urakkaan meni sellaiset 13 tuntia yhtä mittaa muutamalla kahvitauolla. Jälkeenpäin olen edelleen tyytyväinen tulokseen, jonka teki “ikinä ennen en ole muurannut”.

    5. Syyskuussa 2005 sattui toistaiseksi ainoa – kop kop koputtaa puuta hän – remonttihaaveri. Sain lankusta näköön ja kävin tutkituttamassa leegoni.

    6. Tämä (laajennuksen katon liitos) oli yksi hauskimmista haasteista laajennuksen alkumetreillä kesälomalla 2006. Tuolloin tuo taas tuotti turhaan muutamat harmaat hiukset lisää, mutta tulihan tuokin sitten kuntoon tehtyä.

    7. Meidän kaivon vesipumppu temppuili heti tuoreeltaan ja on tietysti sitten sen jälkeen toiminut kuin unelma. Silloin se sapetti – ja paljon.

    8. Syyskuun loppupuolella 2005 alkoi valjeta mihin p*****an sitä oli kätensä työntänyt. Näin jälkeenpäin tuska ei tunnu enää pahalta, mutta silloin kuvia napsiessa havahtui urakan suuruudesta…

    9. Kattohommat oli pitkälti kamalia, johtuen jo pelkästään siitä, että hommia joutuu tekemään korkealla maanpinnan yläpuolella – ja minä kun en tykkää siitä ollenkaan.

    10. Mintullakin oli tammikuun (2006) pimeimpinä päivinä raskasta, raskaana. Etenkin jos takana oli vähemmän onnistunut remonttiviikonloppu.

    11. Tammikuussa 2006 totuteltiin maalla asumiseen talvipakkasilla – ensimmäinen talvi ei ollut niitä helpoimpia.

    12. Laajennusprojektin alkumetreillä, suunnitteluvaiheessa, naapureiden kuuleminen oli ehkäpä lopulta se vaikein juttu ;)

    13. KHH:n ulko-ovi tuli ensin toimituksessa vääränä ja asennus oli turha. Toinen asennus oli oikealle ovelle ja oikeaan paikkaan, mutta joudun ilm. sen vielä kerran irroittamaan ja asentamaan uudelleen jotta saadaan karmilistat talon ulkopuolelle – ääh.

    14. Salamakin sotki joskus viime kesänä (2006) remonttia. Siinä sivussa pamahti ADSL-purkki ja verkkokortit!.

Näitä olisi lisääkin, mutta tällä erää jäädään näihin. Tulevana kesänä varmasti koetaan taas jotain uutta ja ennen kokematonta tallin suunnalla.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)