ilpon kulutuseurantaa

Sattumalta silmiin osui Greentex Oy:n tekemä kulutusseuranta [pdf-tiedosto], jossa seurattiin viiden vuoden ajan ilmalämpöpumpun vaikutusta omakotitalon sähkökulutukseen.

Mielenkiintoista luettavaa. Laitteistoa ei muuten huollettu kertaakaan viiden vuoden aikana – ainoastaan imuroitiin sisäyksikön suodattimet 2-viikon välein. Myös viilennyksestä mainittiiin:

    Laitteistolla jäähdytettiin kesäisin sekä pidettiin huoneilman lämpötila miellyttävänä (n.+21C) koko kesän. Kuukautta kohden tämä lähes ylellinen jäähdytystoiminto tuli maksamaan vain vajaat 20eur, kustannus on mukana sähkönkulutuksessa.

“Seurantaraportissa” ei mainita mistä pumpusta oli kyse, mutta oletan sen olleen Sanyo? Ehkä näitä vastaavia on netissä lisää, joten palataan aiheeseen jos vaikka löytyisi meillä käytössä olevasta Toshibasta vastaavaa tutkimusmatskua.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)