Paimion harmaa 8-16mm

Eilen pimeässä illassa kävi kaivuri kauhalla pöyrimässä pihalla ja siirteli siinä vajaassa vartissa tuollaiset 13 kuutiota (~20tonnia) soraa/sepeliä talon reunustoille kasoihin. Siinä sitä taas riittää lapiolla ja haravalla levittämistä isännällä tulevina iltoina/viikkoina. Tuo siis on tarkoitus levitellä tuohon sokkelin reunaan nätiksi siivuksi?!?

Illalla ihmettelin, millaista tuon kasan siirtäminen olisi ollut kottikärryillä? Hmm… Oletetaan, että kottikärryllinen soraa on noin 150 litraa, joten tuo olisi vaatinut vain sellaiset vajaa 90 täyttä kottikärrykuormallista ja sora olisi siirtynyt paikasta A paikkaan B. Niin ja tuhottomasti käsivoimia lapiointiin – niin ja aikaa olisi kulunut ehkä aavistuksen varttia enemmän…

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)