harjakaiset

Laajennuksen “harjakaiset” oli eilen. Ainakin isäntäväellä oli mukavaa – niin mukavaa, että emäntä nukkuu vieläkin, vaikka nautti seurustelujuomia paljon vähemmän kuin isäntä, joka viettänyt suhteellisen rauhallista sunnuntaipäivää nuoremman isännän kanssa. Toivottavasti myös juhlaväki piti kokemastaan.

Ja huomautuksena: Mahdollisesti juhlaväkeä sunnuntaiaamuna vaivaavasta heikotuksesta on turha syyttää isäntäväkeä, vaikka tiedusteluja tarjoillun boolin sisällöstä on sadellut runsaasti. Kirjattakoon tässä ja nyt tarjoiltu booli muistiin:

MEIKÄLÄISEN BOOLI

   (2,5 l)

1 pullo pöytäviinaa
1 pullo valkoviiniä
1 litran pullo sitruunavirvoitusjuomaa
1 sitruunan mehu
2 appelsiinin mehu
2 appelsiina viipaleina

Ensimmäiset kaksi 2,5-litraista kulhollista ainakin noudatti suurinpiirtein edellistä annostelua – loppua kohden lantrinki kävi vähiin ja väkeviempien juomien annosmäärä kenties kasvoi ripauksen ohjearvoista.

Booli siis ei ole meikäläisen oma tuotos tai resepti vaan ihan muiden meikäisten kyhäelmä. Niin ja harjakaisväkeä varmasti kiinnostaa illan tapahtumat – siistitty ja karsittu kansio illasta löytyy kuvaGallerystä.

Ai niin. Kuvan fresbee on hukassa (viimeinen havainto ilmeisesti tämä otettu kuva 19.8.2006 20:26). Onko kellään muistikuvaa mihin se on heitetty? Heh.

TIESITKÖ ETTÄ

 • Harjakaiset, eli harjajannostajaiset, vietetään kiitoksen osoituksena työntekijöille ja talkooväelle sen vuoksi, että hankkeessa on edetty jo näin pitkälle. Harjakaisten ajankohta on yleensä silloin, kun saadaan harjan muoto hahmottumaan, eli käytännössä kun ensimmäinen ristikko tai kattopalkki on asennettu tai kun työntekijät laittavat katolle Suomen lipun, harjan, puunkarahkan tms. että rakennuttajan olisi syytä ko. juhlat järjestää.
 • Harjakaisissa tarjoillaan perinteisesti runsaasti hernekeittoa sekä juomaksi “miestä väkevämpiä” seurustelujuomia.
 • Työntekijöille annetaan seuraava päivä (tai vähintään aamupäivä) toipumislomaa.
 • Juhlat järjestetään yleensä työmaalla tai sen välittömässä läheisyydessä.

 

 

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “harjakaiset

 1. tomi
  22.08.2006 klo 22:36

  Toinen mielenkiintoinen ja pitkään harkittu booli oli HÄMIS-BOOLI (sis. 800g turkinpippureita, 2l vodkaa ja oman maun mukaan spidermanlimua).

  Näyttää kuulemma mielenkiinoiselta sähkön siniseltä ja potkaisee kuin “perinteinen” salmiakkikossu. Siitä syystä en ihan uskaltanut sitä valita seurustelujuomaksi tarkoitetuksi booliksi.

Kommentointi suljettu.