saunan terassilla

Istuin vielä vartti sitten saunan terassilla ilta-auringossa ja nautiskelin Cool Grape Long Drinkiä. Penkillä vieressä oli itkuhälytin – hiljaa, onneksi.


Kesäinen ilta oli mitä kaunein: Ilma ihan tyyni, niin hiljaista että luonto kuului ja edessä avautuvan rauhallisen maiseman väritti laskeva ilta-aurinko. Saunan päälle siis sopiva hetki. Siinä penkillä istuskellessani ja laajennusta katsellessani pohdin ja päässäni pähkäilin, että eihän tuo valmistu sitten ollenkaan niin sukkelaan kuin olin ajatellut.

Nyt jälkeenpäin valoin itseeni taas ripauksen lisää uskoa ja katselin kuvia lähtötilanteesta. Ollaan me sentään aika hyvin edistytty, etenkin kun muistetaan, että ulkopuolista ostettua työvoimaa ei ole käytetty kuin muutamissa erikoishommissa. Mottona kun sattuneista syistä johtuen on ollut “tehdää itte!”

Tästä lähdettiin (kuvattu 6.5.2006 15:20)

Ja tässä ollaan nyt (kuvattu 6.7.2006 20:55)

Se on kuvien välissä aika tarkkaan kaksi kuukautta ja siinä sivussa on tehty perustuksia, lapioitu soraa, kaivettu viemäriä, rakennettu runkoa, kasattu kattoa, maalattu hirttä ja lautaa, ajeltu nurmikkoa, katseltu futista… Niin ja pala sisärunkoakin on jo pystyssä jeh.

Toisaalta, lista tekemättömistä töistä on vielä masentavan pitkä ja toisinaan tuntuu ettei lista lyhene ollenkaan – ainoa mikä tässä lyhenee on remonttireiskan jäljellä oleva loma. 8(

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)