hirsipinnan ulkomaalaus

Soitin tänään Tikkurilan maalilinjalle kyselläkseni hirsipinnan ulkopuolisesta käsittelystä. Oli vaikea päästä läpi, mutta kun vihdoin pääsin niin sain hyvää palvelua.

Vastaukset:

  • Uusi puoli (käsittelemätön hirsipinta): Alle Valtti-Pohjuste, menekki noin 1l/9m2. Päälle Vinhaa sävytettynä tai ilman. Vinhaa koska halutaan oma tietty värisävy ja Vinhaa saa sävytettynä.
  • Vanha puoli (maalattu joskus kauan sitten oljypohjaisella maalilla, ai-jai!!!): Pestään/puhdistetaan homeenpoistolla. Jos ei riitä ja haluaa uuden pinnan pitää vanha maali hioa/raapia tms. poistaa/ohentaa. Käsittely sen jälkeen pohjusteella ja Vinhalla. Kuulostaa työläältä. Joka tapauksessa vanhaa maalia ei saisi jättää alle – maalipinnasta tulee tällöin hirrelle liian paksu ja vähän hengittävä.

Tikkurilan nettisivuilta löytyy lisää aiheesta: Katso videolta kuinka hirsipinta käsitellään puunsuojalta. Vastaus kysymykseen “Koska uusi hirsirakennus pitäisi maalata ja millä aineella?”. Ja loppuun vielä linkki hirsiseinän maalausohjeeseen (pdf).

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)