rakentamisen helppous, remontoinnin vaikeus?

Minulta on tässä viimeisen kahden vuoden aikana kysytty useammankin kerran remontoinnin vaikeudesta – tai helppoudesta. Mistä löytyy tieto ja taito tehdä milloin mitäkin? Miten sitä osaa?

Hyviä kysymyksiä, joihin itsekin välillä kaipaan vastauksia. Nykyinen remonttireiskani toimii paljolti juuri tästä syystä – omaksi iloksi, muistuttajana mitä tehdään tai mitä on tehty, niin ja tietysti hyödyllisten linkkien varastona. Reiskan hakua [ks.oikealta] käytän paljon apuna.


Nyt laajennusta tehtäessä ollaan päästy maistamaan rakentamisen autuutta. Näin viimeaikaisten kokemusten perusteella voisi melkein sanoa, että rakentaminen on remontoimista helpompaa. Kenties.

Rakentamisen helppous

No, rakentamisessa on yleensä kuvat [ts. ohjeet] viimeisen päälle kunnossa kun taas remontoinnissa pitää käyttää mielikuvitusta ja soveltaa ties mistä löytyvää/saatavaa rakennustietoa.

Remontoinnin vaikeus

Toki rakentamisessa on haasteita, mutta jahka kuvia oppii tulkitsemaan on se loppupeleissä lopulta aika yksinkertaista ja vain työtunteja vaativaa hommaa – edellyttäen tietysti että vasara pysyy edes joten kuten kädessä. Ohjeiden mukaanhan sitä rakentamista tehdään – remontoinnissa harvemmin (toki joissain tapauksissa vaaditaan kuvia/lupia) on ohjetta, pitää vaan kaivaa kulloiseenkin remonttikohteeseen sopiva oikea tieto jostain muualta. Ja käyttää rutkasti mielikuvitusta ja soveltaa mitä erilaisempia ajatuksia yhteen ja erikseen.

Laajennuksen tekeminen ei ole pelkästään rakentamista, mutta ei myöskään remontoimista – ehkä laajentaminen on siis jotain siitä väliltä. Välillä niin paljon välistä, että on miettinyt pääsevänsä helpommalla, jos olisi rakentanut kokonaan uuden talon.

Siinä se, päivän hajatelmani – mitäköhän muut asiasta ajattelevat?

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)