iso los problemos

No nyt varsinaisen haasteen vasta pukkas. Soitin asiasta jo toimittajalle – pohtivat nyt (toivottavasti ei päissään) miten asia ratkaistaan. On tuo liitos piirretty vähän turhan ahtaaksi.

Vielä tässä vaiheessa kun painuntavaraa on niin tuo välihän on työskentelylle ihan kelvoton – taitaa jäädä noin 10cm vanhan katon räystäslaudoituksen ja uuden katon pellin väliin. Ruuvaa siinä sitten pellit yms kohdilleen?!?

Alla vielä sama hienosti insinöörien piirtämänä:

kuvassa on otettu jo huomioon uuden puolen painuminen, joten työtilaa on hieman enemmän – käytännössä asia ei kuitenkaan ihan näin ruusuinen ole!


Samoissa rakennekuvissa on toinenkin moka:

Ei se oikeasti näin mennyt – vanhan puolen hirret oli mopotettava pois, jotta uudet hirret saatiin asennettua. Piirtäjä hyi-hyi?

Tässä kohtaa voisi jo tallettaa puhelimen pikavalintaan toimittajan reklamaationumeron. Jannehan jo viikko sitten asiaa ehdotti sekaisin pakattuja hirsipaketteja purettaessa.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

4 kommenttia kirjoitukseen “iso los problemos

  1. tomi
    13.06.2006 klo 21:02

    Perkule, kyllä se vaan kuulemma tarttis koettaa kuvan mukaisesti tehdä – näin sanoivat.

    Uuh, en tiedä kuinka onnistun – rako kun 90 cm pitkä ja mun käsi ei ihan niin pitkä ole.

    Pitänee ensin aluskate tehdä altapäin tuolien välistä ja pelti lopuksi jotenkin ujuttaa paikoilleen, en kyllä tiedä miten sen kiinni saa rakoon jonne ei edes työkalut mahdu.

  2. murikka
    14.06.2006 klo 13:50

    Taitaa olla niin, että pitää vanhaa kattoa avata vähintään räystään verran, eli purkaa pelti+aluskatteet+ruoteet pois. Pirullinen homma toki ja siltikin saattaa tuntua, että käsivarret sais olla pidemmät. Jos ruoteet ovat k/k200mm vahassa katossa yksi kattotuoliväli ei taida vielä riittää, vaan pitää purkaa nätisti leveämpi kaista (2 kattotuolin verran?), jotta ruoteet voidaan työn ajaksi poistaa ja asentaa sitten takas… tämmöstä on elävä rakentaminen…
    ei nää ole esteitä vaan hidasteita ;)

  3. 15.06.2006 klo 12:12

    Ei ei ei, ei nyt lähetä tähän. Yritetään nyt vaan rakentaa ei purkaa ;)

  4. 13.07.2006 klo 09:54

    Tuli eilen haettua ylemmässä kuvassa näkyvä liitospelti (joka siis kiinnitetään vanhan puolen hirsirunkoon.

    ns. L-lista tuli lopulta pakettitoimituksen mukana (kuului kauppaan), joten nyt on kaikki osat ja vermeet liitoksen tekoa varten.

    Enää puuttuu se tekijä ;)

Kommentointi suljettu.