maata siirretty

Tänään perustusten teko nytkähti näkyvästi eteenpäin.


Hienoja nämä nykyajan koneet. Tulosta tuli liki senttitarkkuudella, joten nyt päästään perustusten tekoon. Hienoja mittalaitteita muuten nuo laserit, siinä taisi olla joku prisma tms. joka vaaitettiin ja korkeuserot sillä kaivaessa nähtiin… (Hmm, kirjoittikohan tämä amatööri tämän asian ihan metsään tässä kohtaa?)

Perustukset laajennuksen osalta on sen verran mielenkiintoisesti piirretty, että tarkkaa puuhastelua se oli isommallakin koneella. Lopputulos näyttää ainakin nyt hyvältä – ensi viikolla selviää tuliko työ tehtyä oikein kun päästään antureita tekemään.

Tuossa maankaivuussa ei muuten kauan nokka tuhissut. Taidettiin aloittaa siinä puoli kuusi ja hommat ohi iltakahdeksalta. Etsittiin siinä sivussa vielä kaivamalla näkösälle vanhan puolen viemäröinti tuosta pihalta, jotta jatkossa tiedetään uuden puolen viemäröinti katsoa oikealle korkeudelle, jotta kallistumat (kulmineen) säilyy myös vanhan viemärijärjestelmän osalta – vanha puoli kun liitetään sitten aikanaan samaan uuden kanssa uusiin jätevesijärjestelmiin.

Mukava loppukommentti: Kyllä se lauantai-ilta kului näinkin – ja itseasiassa nyt on aika levollinen olo: “Näyttää vaihteeksi siltä, että hommat edistyy” ;)

Kaivuun ohessa meni muuten muutama olut, niin minulle, kaivurikuskille kuin myös paikalle ihmettelemään eksyneelle naapurin naapurin naapurille.


työjälki näyttää hyvältä ilta-auringossa – tulevan laajennuksen perustuksen alta on siirretty humukset yms sivuun

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “maata siirretty

  1. 07.05.2006 klo 09:29

    Mua jäi kaivelemaan tuo laser/prisma työkalu, joten netistä piti tuote kaivaa näkösälle. Se oli tämmöinen. Nimi näyttää olevan Rotating Laser

Kommentointi suljettu.