tehontarvetta hevostallissa

Niin, meillähän oli tämä hevostalli – sellanen pieni, mitätön ja tälleen talvella aika kylmäkin. Niin, että näillä kovimmilla pakkasilla talliin pitäisi kai jotain pientä lämmitintä pohtia, ettei koko paikka umpeen jäädy.

Insinöörinä minun piti tietysti tässä laskea aamutuimaan paperille tehontarvetta tallin tilalle ilman hevosia. Laskenta tuotti noin 9600-14400 kcal/h - riippuen kuinka asian haluaa ruutupaperille muotoilla. Oletin, että lämpötilaero tässä tapauksessa olisi 20 astetta, siis ulkona ja sisällä eroa tuo 20 astetta.

Noh, tuo 9600-14400 kcal/h taas tekee 11 – 14 kW/h. Ei voi muuta sanoa kuin, että Heh – aika paljon! (onneksi ne hevoset sentään toimii jonkin asteisina pattereina) Täällä mm. on erilaisia lämmittimiä [pdf].

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)

1 kommentti kirjoitukseen “tehontarvetta hevostallissa

  1. tomi
    18.03.2006 klo 22:15

    Aihe jo aikansa elänyt ja pahimmat pakkaset hellittänyt – toivottavasti. Ennustivat että ensi viikolla olisi taas kovat pakkaset.

    Asiaan – luin jostain, että hevonen tuottaa noin 500W verran lämpöä. Kuudella hevosella lämpötuotto olisi siis 3kW. Ostin talvipakkasilla 3,4 kW lämpöpuhaltimen. Se ja hevoset siis tuottaisivat noin 6,5 kW lämpöä.

    Heh, sekin on vielä puolet liian vähän mitä minun hienot laskelmat antoivat ymmärtää tarvetta olevan… Uuh – täytyy laskea uudelleen, tai tilkitä ovia ;)

Kommentointi suljettu.