kun helvetti jäätyy…

…jää remontit vähemmälle.


Ulkona on tänään liki minuutista toiseen ollut pakkasta lukemin -20. Olen koko työpäivän/illan tuijottanut lukemaa – kerran se kävi -19 asteessa – mutta siinä se on ja möllöttää, muuttumatta – edelleen. Pyh!

Ai miksi, siis tuijottanut pakkaslukemia? No tottahan toki se kiinnostaa: Ensimmäistä talvea asutaan talossa, jossa ei ole patterin patteria – ei sähköllä ei öljyllä, ei millään. Kiinnostaahan se katsoa kuinka äijän käy.

Paine on muuten työpöydän mukaan 1038mb, näkyvyys 11km, tuulen nopeus 14kmh ja tuulen kanssa kylmyys -29 astetta. Sillälailla.

Joku muuten sanoi tänään, että magnakin maassa jo jäätyy tämmöisillä keleillä. Aamulla oli ongelmia autojen kanssa, joten vaimon autoon tuli tuossa työpäivän aikana ostettua uusi akku – siinä se alkuilta sitten menikin, liki sormenpäät kuoliossa, akkua vaihtaessa ulkona. Oltiin puhtaasti tuulen armoilla ja pimeääkin oli kun perk…eessä.

Jottei mukavat pakkasmuistot tähän loppuisi niin: Tallissa oli hevosten juoma-automaattien suuttimet jäässä – great, siinäkin pientä puuhastelua. Niin ja sisällä riittää tekemistä jos puita haluaa poltella. Onneksi vielä meidän daisekai -ilmalämpöpumppu pukkaa komiaste kuumaa. Mutta mitä sitten jos lämpötila ulkona menee pumpun ohjeellisen -25 rajan alapuolelle? Jäätyykö sitten sohvat ja sängyt – helvetin lisäksi?

Sentään remontissakin tänään jotain. Onneksi – uudenvuoden lupaus (tauoton tammikuu) pitää siis edelleen. Putkimies kävi katsastamassa paikat ja sovittiin, että ensi viikolla, tarkalleen keskiviikkona, laitetaan hommat kuntoon ja sitten illalla nautitaankin jo kunnan vedestä!

Siis jos helvetti ei sitä ennen ole jäätynyt…

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)