porakaivo ja vesipumppu

Huh huh, pitkä viikonloppu takana. Lauantaina ja sunnuntaina vietettiin useampi tunti vesipumpun äärellä. Hevosia oli uitettu vedessä torstaina ja perjantaina siihen malliin, että kaivosta pääsi vesi loppumaan…

Tekniikka pumpun toimintakuntoon saattamisessa ei ollut ihan niitä perinteisimpiä.

Pelkkä siemenveden lisääminen ei riittänyt. Piti sulkea veden pääsy painesäiliöön, piti sulkea veden pääsy verkkoon. Liruteltiin siemenvettä useampaan otteeseen. Ratkaisevaa kenties oli, veden päästäminen “minimaalisella teholla” pumpusta painesäiliöön. Täysi hanan avaaminen toi taas jostain ilmaa. Liruttamalla paine kasvoi, mutta tuskaisen hitaasti.

Loppu hyvin kaikki – ilmeisesti nyt (ei ihan täydellä teholla) pumppu pelittää ja pumppaa kun paineet sillä tasolla että pitää pumpata. :)

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)