sunnuntai 11.7.2004 – 2. ruisrock-päivä

Vuoden 2004 Ruisrock siis oli ja meni. Lauantai oli rankka päivä. Sunnuntai oli rauhallisempi:

  09:53 Katson ensimmäistä kertaa kelloa, heräilin taas muutamaan otteeseen aamuyöstä. Parempi yö kuitenkin kuin edellinen. Tajuan, että eilen olin tähän aikaan jo täydessä touhussa eteisessä vasara kädessä.
  10:19 Nousen sängystä ja suuntaan yläkertaan. Aamutoimet ja remppavermeet niskaan.Ennen sitä, kuitenkin, muutama hyvin varusteltu paahtoleipä kurkusta alas. Jugurtinkin kaapista kaivoin, mutta jätin lopulta syömättä. Ulkona ei paljon parempi rock-sää kuin eilenkään, tosin nyt ei enää sada. Maa on kyllä märkä.

  12:10 Pakollinen tauko, ei mikään lakisääteinen. Kaikki mahdollinen maalattu eteisestä kertaalleen – annetaan kuivua ja uusintakierros muutaman tunnin päästä, ehkä.

  12:17 Avaan läppärin, ensimmäistä kertaa tänään. Tuskin toista kertaa avaankaan, on kuitenkin koko päivän päällä. Pistän Linkin Parkin Numbin soimaan, taas, Mintun pyynnöstä. Niin, ja haluaa nuotit – pitää kaivaa ne netistä.

  12:40 Ei löytynyt nuotteja, ainakaan tähän hätään. Muutamat maksulliset löytyi – kiitos ei. Syötän remonttireiskaan entryn eilisestä päivästä.

  13:09 Ääh, väsyttää. Jottai tarttis tehdä mut ei jaksais. Pakko se kai on nostaa itsensä ylös tuolista.

  13:10 Jatkoin maalausta ja luovutin homman jossain vaiheessa Mintulle, jolle maalaaminen näyttää olevan luontevampaa.

  13:58 Tuulet lienee suotuisia, Ruisrock musa kuuluu taas hyvin meille asti. Sääkin suosii rokkaajia siinä mielessä, että vettä ei sentään sada. Pilvistä kyllä on, eikä auringosta taas tietoakaan…

  14:09 Minttu sai maalaukset päätökseen. Taas täytyy vain odottaa. Muutakaan ei enää eteisessä ole. Vielä kerros maalia ovenpieliin ja listat paikoilleen. Maalin kuivumista odotellessa päätin pestä perunat. Kaikkiaan seitsemän isoa, hiukan naisen nyrkkiä pienempää. Kukakohan ne syö? On muuten harvinaista – jo toinen päivä peräkkäin kun keitetään perunoita. Yleensä ei välttämättä edes kerran viikossa, tai kuukaudessa?!? Kesä on ihmeellistä aikaa.

  14:31 Pistin netistä tippumaan koneelleni NHL Eastside Hockey Manager Gold Demon ja ajattelin testata tänään/huomenna/myöhemmin. Koneen näpyttelyn ohessa odottelen perunoiden kypsymistä. Ulkona muuten paistaa aurinko.

  14:56 Pöperöt popsittu. Patekin poikkesi – söi siinä samalla. Menu eilisen kaltainen: perunat, lihapullat ja salaatit yms. Ruokajuomana vesi.

  14:59 Alakertaan maikkarin ääreen. Formuloista lähtö vähintään nähtävä.

  15:52 Formulapeli alkaa olla selvä. Schumi näköjään kahdella stopilla liikkeellä, joten voittotaisteluun Kimi ei kolmella stopilla yllä. Pate totesi saman ja päätti lähteä kotiin tekemään vakioveikkausta.

  15:57 Oijoih, nyt menee jännäksi. Trulli mälläsi oikein kunnolla ja Safety Car kiitää radalle. Räikkönen saa käytyä varikolla ja saa aikaeron kiinni Safety Carin aikana. Sittenkin Kimillä mahikset taistella voitosta! ;-)

  16:38 Formulat ohi – Kimi hienosti kakkonen. Minttu on lähdössä johonkin rippijuhlaan. Minun pitää vielä maalata yksi kerros vessan karmeihin. Sen jälkeen listat ja ovet paikoilleen ja siivous.

  17:40 Home alone. Minttu pakitti Volvon pihasta. Mä jäin siivoamaan sotkua. Tuli siis äsken maalattu. Minttu on tehnyt hyvää jälkeä. Väsyttää ihan kipeesti ja huomenna töihin. Pah.

  17:45 Tyhjä olo, olen istunut nyt viisi minuuttia tässä hokien, että jottai tarttis tehrä. Mutta, mutta tyhjä olo. Lähes valmista, sekaista, mutta mistä jatkaa. Enää ei jaksaisi tehdä turhaa työtä!

  18:32 Että osaa olla piukassa maalauksia ennen laitetut “suoja”-teippaukset. Vähän turhan paljon tuhertamista, mutta kyllä tuli tyylikkään näköistä eteisen ikkunanpielistä! Opesta voisi tulla ihan hyvin maalari! Huomasin, että jääkaapissa odottaa muutama marinoitu pihvi grilliin pääsyä. Täytynee pistää valkea – mutta ei vielä. Otan lasin juomaa ja painun takaisin hommiin. Btw, listat on ready, mutta kyllä ne kai vielä pitää paikkapaikoin irrottaa ja maalata – puuta näkyy “päissä” yms. Taitaa muuten olla listojen tiheysesiintymän maailmanennätys tuo meidän eteinen. Lattiapinta-ala kuusi neliömetriä, mutta listoja on vähän joka suuntaa. Tämän jälkeen listoittaisi isommankin neliskulmaisen huoneen – se olis helppoa!

  18:55 Pohdin “joko grillaamaan” ja kurkkaan telkku.comista mitä sitä TV tänään tarjoaa, vai tarjoaako mitään?!? Eteinen alkaa näyttää muulta kuin työmaalta, pitäisiköhän ottaa vielä yksi kuva tänään?

  18:56 Nelonen tarjoaa tänään: 21:00 Purppuravirrat. Voi olla, että sitä voisi katsella. Katsellaan nyt saako syötyä ja saunottua sitä ennen. Remppa kun vaatii saunaltakin huomattavasti enemmän kuin normaalirutiineissa.

  19:22 Naapuri toi emäntien maasta ensimmäiset uudet perunat. Ja muutamat sipulitkin. Melkein täytyy heti keittää. Ehkä Mintullekin maistuu omat perunat kun kotiin tulee :-)

  19:31 Jes, eteinen imuroitu ja siistiä on. Itseasissa näyttää aika pirun hyvältä. Eikun grillaamaan – perunat on jo liedellä!

  20:49 Syöty. Olipas hyviä perunoita. Nyt alas ja videon pariin, ehkä… Huomenna on työpäivä.

  23:10 Telkku kines ja unta palloon. Ihan ok leffa oli, vaikka ranskalainen olikin…

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)