huvittavia piirteitä

Alkaa kattoremontti ja sen päättäminen saada huvittavia piirteitä…

Onkin jo tullut mainittua, että mm. meillä oli vesivahinko. No, eilen oli kattourakan loppukatselmus, jossa käytiin läpi mm. urakkasopimuksessa sovitut asiat. Eli suurinpiirtein mitä sovittiin ja mitä tuli tehtyä. Tätä ei enää jaksaisi vatvoa, mutta hymyilyttää…


Urakoitsijalla on näköjään tapana viimeiseen asti tavoitteena päästä urakasta eroon mahdollisimman nopeasti (ja halvalla). Kuuluu imeisesti normaaliin kuvioon tällä alalla. Urakan aikana nyt vaan sattui vettä “valumaan” osakkaiden huoneistoon, eikä vika kyllä asukkaiden ollut. Osa urakkatarjouksen töistäkin jäi tekemättä (tosin varsin vähäisiä ja toisaalta hyvä niin). Anyway, vähättelyn mestareita ovat.

Tänään sain laskelman ja urakoitsija ehdottaa taloyhtiötä kohdanneista “takaiskuista” ja tekemättömistä töistä seuraavaa:

    Urakoitsija hyvittää taloyhtiötä hajonneesta kattoikkunasta, hajonneesta ullakkoikkunasta ja vesivahingoista yhteensä 600 eur. Lisäksi urakoitsija asentaa työselosteessa mainitut piipun hatut, lisää puuttuvat tikkaat hätäpoistumisteihin.

Alv on hyvityksissä luonnollisesti 0%.

Ihmettelen, montako ikkunaa ja montako vesivahingon korjausta saa 600 eurolla, jos vielä ajatellaan että taloyhtiö maksaa paveluista arvonlisäveron. Ei tarvitse olla matikkanero?

Ai niin, eikö liiketaloudessa ja “minä myyn-sinä ostat” tapauksissa pitäisi asiakkaalle jäädä hyvä maku. Tai edes sinnepäin. Kyllä ainakin itse pyrin omat sotkuni paikkaamaan jos asiakaspalvelussa olen tyrinyt.

(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)